12 January 2017

Confusing



It’s the time of the year again.
Masa untuk adik-adik lepasan SPM, lepasan diploma mengisi borang UPU untuk sambung lagi belajar untuk tahap seterusnya.

I don’t know why it felt somehow overwhelm setiap kali nampak iklan UPU lalu kat newsfeed facebook ataupun Instagram. Mungkin sebab benda yang dah jadi tahun lepas, buat aku jadi serik untuk apply lagi sekali kot? H a h a

Tak tahu lagi sama ada nak apply atau tak untuk tahun ni,  dengan keadaan masih tak bekerja, sumber duit bulan-bulan dari dropship dengan buku-buku preloved yang masih ada dekat rak je. Luls. Idk. It is a love-hate feeling. Nak sambung belajar, sebelum rasa tu hilang dari diri sendiri, tapi at the same time well you know why…money. Haha. Mungkin kalau aku usaha untuk cari kerja yang betul-betul sesuai dengan jadual, mimpi takkan hanya sekadar mimpi, kan?

Fathin kan, bilanya nak bersungguh (ada ada, tapi masa buat benda yang dia suka je -.-)


Well, whatever it is, semoga yang baik-baik je untuk semua orang. Semoga semua orang dilimpahi rezeki yang tak disangka-sangka dari Tuhan yang Maha Pemurah, semoga semua orang bahagia dalam redha Dia dan diberkati sampai bila-bila 😊

Doakan saya pun dimurahkan rezeki untuk kerja, sambung belajar, dapat bayar hutang PTPTN cepat-cepat, dapat buat apa yang suka,okay? Terima kasih ! 😃


Till then. Salam.
2040 | 12012017