15 April 2012

qalesya irdina l interview l kembali bosan

hai hai hai!:D baru(?) masuk 9 hari aq tak update.haha.oke.lame kot 9 hari-.- alahai aten,
ramai ke pun yang tengok blog kao neyh?oke dah.sebenarnye tak tau nak update pasal ape.

*jap.pikir.pikir*

ouh!pade tanggal 9th april 2012,pade hari yang cerah berseri lagi indah,aq dapat sorang lagi 2 pupu.oke.faham tak 2 pupu tu ape?ye.anak kepade sepupu ibu aq.anak sulung angah and aunt linda ^^.
QALESYA IRDINA


ni mase hari ke-3 budak kecik ney lahir:)


ni mase hari 1st KOT budak kecik ni lahir:)

tengok gambar mase mulemule pun dah tau budak ney kecik and ringan kot.haha.she's only weight 2.75kg mase lahir oke.alahai..dah lebih kurang berat gula je kot.eh.ape aq merepek neyh?-.-
welcome to the world dear.real world:)ouh.hope sangat-sangat dapat jumpe 
and pegang budak ney,kalau angah balek KEMAMAN nanti.itupun kalau aq balek jugak kan?alahai..
naluri keibuan terlebih ke ape arini?haha.oke.abaikan.



oke.dah blank taktau nak cakap pasal ape dah.
*pikir*

*pikir*

*pikir*

ouh!hari ape tah aritu,cik mimie sengal text aq,mase tu pukul 2 lebey kot.

aten,arini pegi check rsult interview uitm kau.ak tak dapat ,
kau kan ambk tesl.


wondering.aq baru tau,rupe2nye course tu boleh cek dulu sebelum result UPU diberanakkan sebab ade interview.alahai..on je lappy,terus cari link.first bukak,server down.dalam hati,sabar aten sabar.
try lagi sekali,server down lagi.alahai..3rd time try,siap doa dalam hati,bismillahhirramanirrahim.
aq tak dapat interview tu.


it's okay lah.takpe.aq tak kesah pun dapat ke tak sebenarnye.kalau dapat,try je lah.kalau tak dapat,kembali buat rutin harian yang same setiap hari.macam biase =.= tapi,sebenarnye,ade sikit lah rase frust sebab tak dapat.haha.tapi,entah lah.aq ney memang payah sikit kalau nak interview2 neyh.kelam.cuak.sume ade.tapi gatal2 jugak isi bnde tu kat upu.ngeng.*tampar diri sendiri*

sesungguhnya Allah tidak akan memberikan ujian yang terlalu berat pada hambaNya sehingga tidak mampu dipikul olehnya kerana Allah itu Maha Menyenangkan.Dia tidak pernah menyusahkan melainkan hanya ingin menguji hambaNya.



ade jugak kawan aq yang dapat,hari ni interview tu.insyaAllah dorang oke je kot:)

blank balik lah.jap.jap.
*pikir*

*pikir*

*pikir*

ouh.aq rase kan,lately kat TL twitter,facebook mahupun skype dah makin bosan lah.macam 
takde orang je kadang2 tu.entah.maybe sebab ramai yang tengah busy pegi interview sume kot.hmm..hmm..
bestlah kawan-kawan aq dapat kan?walaupun aq tak dapat,
aq happy untuk kawan-kawan aq:')
bile tak tegur kawan-kawan yang aq hari-hari dah tegur,rase pelik lah.rase macam 
tak kena.maybe sebab dah terbiase kot.kadang-kadang dah rase macam family je.tambah-tambah bile kat twitter.bile ade problem,kongsi same-same:)


haha.ingat senang aq nak mengaku aq sayang korang?haha.
thanks sebab sudi masuk dalam hidup aq:)*lap air mate*



last but not least,happy 18th birthday NURSYAFIQAH HANI BINTI MUHD SHITH PUTERA.


# hani yang pakai shawl putih hijau tu:)

walaupun aq tak dapat jadi top 3 wish birthday kao pukul 12 tgh malam tadi,*lap air mate*
at least aq call kau jugak kan?hihi.and aq orang 1st wish kat blog kan?haha.mane ade sape buat wish untuk kao kat blog kan?thanks for everything dear:)
ehem.sayang kao love and eternity <3



#all the best sape sape yang pegi interview lagi nanti:)




assalamualaikum.



*aq nak meneruskan rutin harian yang bosan.scroll dashboard tumblr,scroll TL twitter,tekan home banyak kali kat facebook :D LIFELESS betul aq -.-*















06 April 2012

ujian dari kekasih

okeoke.aq tau aq dah lame tak update blog terchenta neh.hati memang ade jugak 
meronta-ronta nak update tu,tapi aq takde point nak update pasal ape. to Wan Aidil ,
sorry lah TERlambat update.aq tau,aq rase setiap kali aq IM dengan hang kat fb,mesti aq 
cakap nak update,tapi aq tak update2 kan?haha.sorry again kawan.

oke.back to the main point.ujian.aq bukan nak cakap pasal ujian aka exam or test  
kat sekolah tu.aq nak cakap pasal ujian dalam hidup.ujian dari Yang Maha Mencipta.
setiap makhluk yang Allah ciptakan dunia ney,mesti Dia akan uji.setiap makhluk.
antara sebab Allah nak uji tu,antaranya,Dia nak tengok kite sebagai hamba Nya bersyukur ke 
tak dengan ape yang kite dah ade.ape yang kite dah dapat dalam hidup kite selama 
kite dah hidup neyh.macam-macam ujian Allah bagi kat makhluk ciptaan Dia.
setiap orang akan dapat ujian.maybe ade sesetengah makhluk Dia akan dapat ujian yang same,
tapi Allah nak tengok macam mane kite hadapi ujian tu.kuat ke kite?atau pun kite 
lemah bile kite ditimpa ujian tu.Allah bagi ujian kat kite jugak sebab nak kite makin dekat dengan Dia.
bile Allah uji kite,maknenye Allah sayang kite.ingat tu.ujian dari Allah tu salah satu 
rezeki lah jugak maksud nye kan?


satu je kene always ingat.kite ni hamba Dia.hamba yang hina:')


contoh ujian yang selalu aq dengar kat orang sekeliling aq lah kan orang yang putus cinta.haha.
putus kasih ape2 lah yang korang panggil kan.haha.selalu lah fikir ade hikmah dalam setiap ujian yang 
Allah bagi tu.maybe Allah jarakkan hubungan antara korang2 yang putus cinta tu 
sebab nak elakkan terjadi maksiat.lagipun,ex-bf/gf korang tu belum tentu jodoh korang kan?
Allah dah tetapkan dari dulu lagi rezeki,jodoh,ajal kite semue:)



Tulang rusuk itu tidak akan tertukar, bahkan akan kembali ke tempat asal. Insya-Allah.:)




and lagi satu,pernah tak kite mintak something,then Allah lambat tunaikan?jangan sedih.Allah 
bukan tak nak tunaikan ape yang kite mintak.Allah hanye tundakan dulu permintaan kite.
sebab Allah nak tengok kite bersabar ke tak,kite istiqamah ke tak sepanjang  mase 
Allah tak kabulkan lagi ape yang kite mintak tu.





Makna Persahabatan dengan Allah s.w.t.
Makna persahabatan dengan Allah adalah bersahabat dengan semua kurnia dan nikmat-Nya.
Bersahabat dengan nikmat-Nya adalah bersyukur.
Bersahabat dengan ujian-Nya adalah bersabar.
Bersahabat dengan perintah-Nya adalah menghormati dan menunaikan perintah-Nya.
Bersahabat dengan larangan-Nya adalah menjauhi larangan-Nya.
Bersahabat dengan ketaatan adalah dengan keikhlasan.
Dan bersahabat dengan al-Quran adalah merenungkannya.
[Imam Ibnu ‘Athaillah As-Sakandari r.a.]



last but not least.everything happens for a reason.sesungguhnya Allah lebih mengetahui.

assalamualaikum.


#sorry kalau update neyh banyak sangat gambar.sebab aq excited sangat sebab banyak gambar berkaitan aq jumpe kat sini,feel free to visit:

nice tumblr:)