30 May 2012

keep praying and hoping :'D


assalamualaikum hai hai :D

tiba-tiba tergerak hati pulak nak update blog ni.haha.tah berape kali delete post tah.bila rase nak update,tiba-tiba idea hilang pulak.u_u.K.cukup mengarut dengan intro yang panjang berjela(?) ni.



tadi mimie text suruh check upu,saya macam hah?hah? bukan kate second week june ke?:O dengan kekelaman yang melampau,terus on lappy yang tak di'on' semalaman sebab demam semalam.nak jugak mention konon nak meraih simpati u_u selalunya bila on lappy je,terus bukak link fb ke,tweetdeck ke,buat first time nye saya bukak link upu dulu tahu?haha.then,bila dah klik kat lama utama tu,tekan keputusan rayuan,dia tules ni:

Keputusan rayuan akan diumumkan pada MINGGU KEDUA JUN 2012
saya macam ape ni?ape ni?takkan mimie tipu saya kan?then,rupa-rupanya yang boleh check hari ni untuk sape-sape yang apply politeknik je.*hembus nafas* mimie dah buat saya cuak tahu ? heh.naseb baek pening dah okay,kalao tak lagi pening saya tadi.so,sekarang ni saya just boleh hoping,doa,tawakal je kat Dia.sebab sekarang ni saya just nak kena tunggu result rayuan keluar second week tu nanti.semoga dapat.semoga.doakan saya :') 


and sekarang saya macam tak tahu nak jadi ape.boleh tak nak cakap takde cita-cita?hmm..hmm..bukan ape,start dari dapat result spm,matriks,upu u_u saye macam cepat putus asa je.hmm..hmm..rase macam takde mase depan pun ade.tapi rasenye,sekarang saye dah dapat semangat baru ! tak tahu lah dari mane.haha.mungkin dari kawan-kawan saya yang awesome yang tak habes-habes bagi semangat kat saya,and tak lupa doakan saya :D thanks korang ! so sekarang ni,tinggal untuk tunggu je result tu keluar.



and,kurang dari 5 hari kawan-kawan saya dah nak tinggalkan saya.diorang nak daftar masuk u dah :') hmm..hmm..tinggallah saya sorang-sorang kat sini.take care weh :'D semoga tak lost contact.semoga tak lupa saya.semoga.tapi kalao korang nak lupa pun takpe,saye takde hak nak halang korang,kan?hati manusia berubah.kita tak tahu:')


back to tajuk kat atas tu,saya sangat-sangat berharap saya dapat mane-mane.saye taknak bagi ibu dengan abah kecewa ada anak macam saya :( saya rasa saya dah banyak sangat susahkan parents saya.saya nak tebus balek  result spm saya yang tak seberape boleh nak bagi parents saya bangga dengan saya tu.saya nak bagi ibu dengan abah happy.ni je yang boleh saya buat,walaupun saya tahu saya takkan dapat balas balek semua yang parent saya dah buat untuk saya dari kecik sampai lah sekarang ni :')



ouh.saya terjumpa ni kat tumblr :')



so ! just wait and see je lah result nye nanti kan? kalao saya dapat,saya update lah,kalao saya tak update tu,faham-faham lah ye? :')

assalamualaikum.

20 May 2012

doakan saya :'D



#start post ni,akan guna saya as kata ganti diri instead of aku (:

assalamualaikum hai hai :'D
rase macam dah lame tak update pasal benda laen except pasal kawan-kawan je.haha.sorry korang-korang yang tak faham saya cakap pasal apa dalam post-post before ni sebab most of them saya cakap pasal kawan-kawan saya je kan?haha.sorryyyyy.


bulan mei dah sekarang kan ?bulan depan dah bulan jun.maknanya ramai lah student-student yang ambil SPM tahun 2011 further study kan?ade yang pegi matrik,asasi,diploma,form 6,and so on.makin besar dah kita kan?haha.dulu kecik-kecik je semua.rase macam baru je kenal abc,123,alif ba ta semua mase tadika,tahun 1 dulu :')macam baru semalam habes jawab pmr,habes jawab spm .then sekarang?sekejap je dah nak further study semua.ada yang dapat further study kat overseas nanti jugak,take care korang :'D all the best kat negara orang tu nanti.



and,tak semua orang dapat apa yang diorang nak kan ?ada yang tak dapat tawaran upu or matriks.macam someone ni*tengok cermin* :'D takpelah.redha je lah kan?Dia bagi ujian kot.hadiah tahu?bukan senang nak dapat hadiah dari Dia.setiap ujian yang Allah bagi tu ade hikmahnya.Dia tahu saya ada sikap panas baran sikit and Dia uji saya sebab nak saya jadi someone yang penyabar,maybe kan?who knows?(:
and macam sorang kawan saya  yang dapat ape yang dia mintak,pernah cakap:
huish biase je.Aku rancang then Allah kabulkan so alhamdulillah.
Kau rancang,tapi Allah tunda sebab nak kasi yang lagi lagi lagi
besar daripada orang laen :D




betul kan ape kawan saya cakap ? Allah uji sebab nak tengok saya layak ke tak dapat apa yang saya mintak tu.Allah uji sebab nak tengok saya sabar ke tak sepanjang masa saya tunggu untuk dapat apa yang saya mintak tu,kan? husnuzon lah kat Allah.husnuzon tu ape?



maksud husnuzon ialah berbaik sangka kepada orang lain,ini ialah perbuatan yang dituntut
dalam Islam,kerana berbaik sangka ini lebih baik dan dapat mengelakkan dari menuduh 
orang lain berbuat jahat.kata Saidina Umar bin al-Khattab r.a :
"Jangan kamu membuat sangkaan terhadap satu kalimah yang keluar daripada
seorang saudara mukminmu kecuali kebaikan selagikamu masih ada cara 
untuk meletakkannya di tempat yang baik."



so,sebenarnya maksud husnuzon tu bersangka baik lah secara umumnya kan?
jangan ingat,bila kita tak dapat something yang kita nak instantly,Allah tak sayang kita.jangan cakap macam tu.Allah sayang hamba-hamba Dia.Dia just nak bagi kita hadiah je atas kesabaran kita kan?(: so,kunci nya just sabar and keep praying to Allah.tu je.



okay dah.saya tak tau nak bebel ape dah panjang-panjang ni,hmm..hmm..
doakan saya dapat further study  jugak macam orang laen,although lewat sikit start study dari orang laen kan :'D thanks.doakan rayuan saya untuk upu tu dapat.saya taknak bagi ibu dengan abah saya sedih dengan saya dah.. kesian ibu dengan abah :( saya nak belajar betul-betul.taknak maen-maen macam mase spm dulu :/
betul-betul menyesal dengan diri sendiri :/
oke dah.stop here dulu.
doakan saya ada masa depan ! :'D





"bila Allah memakbulkan doamu,maka Allah meneguhkan kepercayaanmu kepadaNya
jika Allah menangguhkan doamu,maka Allah menguji kesabaranmu
jika Allah tidak memakbulkan doamu,maka Allah telah merancang sesuatu yang lebih baik buatmu"




assalamualaikum.

10 May 2012

them :')

assalamualaikum,hai hai :D
*ini quick update,maybe*
 

               







kepade pemilik twitcon-twitcon di atas,all the best oke ?aku tahu korang boleh study elok-elok.jangan lupe ukhuwah yang kita dah bina oke ?glad to know all of you.yes.thanks sebab memenuhkan TL aku hari-hari :D again.all the best,and jangan lupa doakan aku dapat study same-same macam korang jugak :')
and NUR SHAMIMIE HIDAYAH BT ABDUL HAMID ,aq nak sangat satu u,jadi roomate kao,macam kao cakap kat blog kao tu.keep praying oke ?kita doa sama-sama :')

and,sorry kat sape-sape yang twitcon korang takde kat sini.banayk sangat aq copy image url.pening.haha.sorry oke ?all the best,again.best sangat-sangat dapat kenal korang.
korang sangat awesome tahu ?haha.

for those yang tak putus-putus motivate aq tu,THANKS.sangat-sangat.very appreciate it.thanks sebab korang dah buat aq tak give up.haha.thanks motivators:D and kao sile terase yang berkenaan ,aq takkan lupa deal tu !haha.insyaAllah.doakan aq boleh buat(:

hope lepas ni,kite semua still keep in touch.hope sangat-sangat tak lost contact tahu ? :')
rase macam family dah kat TL tu.bile sorang ade problem,semua nak amik kesah.haha.

oke dah.tak tau nak pesan ape dah.take care korang !
jage hati.
jage iman.
jage solat.
jage mate.

assalamualaikum :')