24 March 2013

#Random Thought di pagi hari


Hari Jumaat lepas, saya sent text messages kat beberapa orang yang saya sayang yang berbunyi *eceh ayat -,-" * ;

Saya sayang awak.sangat-sangat :’)

Sila muntah sekarang.ingat senang saya nak berjiwang-jiwang ? *jelling*
And you know what ? ibu dengan abah tak reply pun text tu *nanges* 
I do hoping that ibu / abah akan reply ;

Ibu/abah pun sayang ayong jugak



Aaaaaaaa harapan je lah kannnnn.takde reply pun. *peluk bantal burger sambil nanges*
Tapi takkan lah your own parents don’t love you ? you are their daughter/son kot  -,-"

Kalau sayang tak semestinya kena bagitau

Maybe sebab family kitorang kalau bab-bab jiwang ni macam pemalu sikit kan *rolling eyes* so  sebab tu lah kot ibu dengan abah malu nak mengaku yang diorang sayang saya :’> ohh patutlah saya malu nak cakap saya sayang sape-sape bila berdepan atau on call.hihi *blushing*
Okay.cut the crap Fathin -,-“
Tak tak tak.main point dia sekarang tak salah kalau nak announce your love to someone,tapi biar kena dengan tempat dan masa lah kan. Announce your love.spread the love.eceh. Rasullullah pun ada cakap okayy.


“There was a man who came to the prophet (salla Allahu ‘alayhi wa sallam) and said‘I love such and such person for the sake of Allah’ 
The prophet asked the man, ‘did you tell him that?’The man replied ‘no’. The prophet then said go and tell him. ” ( Imam Ahmad )



Tapi ada masanya diam-diam je lah kalau sayang tu.diam okay diam.
if you know what I mean *rolling eyes*
so dah tak tahu nak cakap ape.eh tulis ape.that's all kot.tak tahu nak merapu ape dah.
Ehem.Mimie,Ainum selalulah cakap korang sayang aku.sunnah kot !



18 March 2013

malasnya awak ni (!)





Sekarang kan,memang musim semua orang jadi malas eh ? ke saya sorang je yang malas ? hmmm tak tahu lah kena.tiba-tiba je jadi macam ni.nak buat assignment malas,nak pergi class pun malas.Semua benda lah malas.Makan pun kadang-kadang malas jugak -,-" parah dah penyakit saya ni. Dah lupa agaknya apa ibu cakap sebelum datang sini.hmmm hmmm dikira anak derhaka ke macam mana ni ?

"elok-elok kat sana ayong" – ibu


Hmm hmm banyak makna ayat ibu tu. Nak suruh belajar elok-elok antaranya kan ? Tapi saya kat sini ? haihhhh. Macam apa je membuang masa. Yang saya tahu nak happy je,nak senang je semua kerja,kan ? Mana nak dapat kesenangan kalau tak usaha dari awal lah Fathin oiii. *nanges*
Nangis.tak habeis-habis nak nangis.membazir air mata. Menyesal,lepas tu buat lagi lagi dan lagi. Macam drama indon dah sikit-sikit nak nangis je tahu. Tapi saya nangis tu sebab tak tau nak luah kat siapa. Ya. Ada yang kata ;

"ceritalah kat saya,saya ada untuk awak,Fathin"

Tapi orang lain pun ada masa diorang jugak kan ? Busy dengan kerja,assignment bagai jugak. Sama je macam saya. Memang orang lain boleh cakap ;

"Allah kan ada.Luahkanlah kat Dia "

Yes. I know. Tapi kadang-kadang I need someone yang akan mcam ni ;


Ya. I need that person. Yang tahu saya tak okay walaupun saya tengah senyum masa tu.
Naaaah maybe I’d just think to much. Berat dah otak ni asyik fikir hal orang lain je,but it is compulsory kan ? Kena jugak fikir pasal orang lain.aaaaaa gila dah macam ni -_- 
Farahin pernah bagitahu,


"kita sekarang dah besar aten,dah boleh fikir sendiri.bukan sepanjang masa kita kena depends dengan orang lain"


mendalam betul maksud dia. Seriously masa tu saya tahan air mata.Mungkin sekarang saya dah kena belajar berdikari.Semua benda kena buat sendiri dah.dah 19 tahun kan :)))) 
so yaaaa. Tolong nasihatkan sikit minah ni boleh ? *tunjuk diri sendiri*

yup.Officially 19 years old 5th March lepas :)




Fathin Munirah dah besar yawww.ehh matang :> *betulkan tudung,lap air mata*